Regels voor trainingen bij nationale wedstrijden

 1. Bij nationale wedstrijden wordt getraind in twee blokken:
  • 1e blok van 08:45 tot 09:45: Jongens en meisjes t/m 12 jaar
  • 2e blok van 09:45 tot 10:45: Jongens en meisjes vanaf 13 jaar
 2. De indeling in blokken geldt niet tijdens het NK (Outdoor) in het Pinksterweekend.
 3. Met ingang van seizoen 2011 moet elke fiets die in het tweede trainingsblok gebruikt wordt voorzien zijn van een speciaal voor dit doel uitgebrachte sticker.
 4. De NFF zal aan het begin van het seizoen de stickers kosteloos verstrekken aan de aangesloten clubs, per post en ter attentie van het officiële secretariaatsadres. Hierbij zal worden gelet op het aantal rijders dat per club in aanmerking komt voor een sticker; daarbij zal een klein aantal extra stickers worden verstrekt om verlies op te vangen en voor eventuele extra fietsen.
 5. Bij nieuwe tussentijdse licentieaanvragen worden geen stickers aan de club toegestuurd. Indien nodig kan een nieuwe licentiehouder bij de eerste (deelname aan een) nationale wedstrijd een nieuwe sticker ophalen bij de binnenjury. Dit geldt ook voor rijders die tussentijds een nieuw stuurnummerbord hebben moeten aanschaffen.
 6. Voor meisjes en jongens die in de loop van het jaar 13 worden geldt dat zij zelf kunnen bepalen vanaf welk moment zij in blok 2 willen meetrainen. Zij maken die keuze door op een door hen bepaald moment de sticker op (de achterkant van) hun nummerbord te plakken; vanaf dat moment is de keuze ook definitief. Dit moment hoeft dus niet per sé gelijk te zijn aan de verjaardag. Een rijder die pas in oktober 12 wordt mag al het hele jaar in blok 2 trainen; een rijder die al in februari 12 wordt mag nog het hele jaar in blok 1 trainen. Het daaropvolgende jaar wordt wel definitief in blok 2 getraind.
 7. Rijders ouder dan 13 jaar moeten de sticker altijd verplicht voeren.
 8. Met cruisers kan getraind worden in het tweede blok, ongeacht de leeftijd van de rijder. Ook de cruisers moeten voorzien zijn van een sticker op de achterkant van het stuurnummerbord.
 9. Rijders die toch nog proberen van een verkeerd trainingsblok gebruik te maken, zullen worden bestraft.
 10. Een rijder die "per ongeluk" van een verkeerd trainingsblok gebruik maakt zal bij de eerste keer een waarschuwing krijgen. Deze waarschuwing wordt ook aan de clubvertegenwoordiger gemeld.
 11. Bij een tweede overtreding zal de rijder uit de wedstrijd worden genomen. Dit houdt in dat de rijder niet meer aan de wedstrijd mag deelnemen.
 12. Wanneer een rijder wordt betrapt op bewuste overtreding van de regels, bijvoorbeeld door gebruik te maken van twee verschillende nummerborden of van twee verschillende fietsen, dan wordt de rijder gediskwalificeerd.

Secretariaat NFF

Monique Broekmeulen,
email: secretaris@fietscross.org
Adres:
Schippersstraat 12
5331 VK Kerkdriel
gsm: 06-42 54 13 15