Het beleid in de NFF

Bij de NFF hebben we met zijn allen een paar afspraken gemaakt over het organiseren van nationale wedstrijden:

  • In principe komen alle verenigingen in aanmerking om een nationale wedstrijd te organiseren.
  • Dat geldt ook voor het Nederlands Kampioenschap en het Nederlands Club Kampioenschap.
  • Om de verdeling van wedstrijden open en inzichtelijk te houden, is er een systeem bedacht met groepen. Elke groep bestaat uit 3 of 4 clubs en er is een roulatiesysteem waardoor elke club om de 3 of 4 jaar aan de beurt is. Er is een aparte pagina over het groepen-systeem.
  • "Alle verenigingen" betekent automatisch ook "elke fietscross-baan". Er is géén onderverdeling van banen die wél of die nièt geschikt zijn voor een nationale wedstrijd.
  • Er worden wel eisen gesteld aan een fietscross-baan; een half jaar vóór een nationale wedstrijd moet een baan worden gekeurd. Er is een aparte pagina over baankeuringen.
  •  

    Nationale wedstrijden worden ook wel "PK" of "Provinciaal Kampioenschap" genoemd. Dat is nog een overblijfsel uit het verleden; 'de regel één kampioenschap per provincie' wordt sinds 2008 niet meer toegepast.

Secretariaat NFF

Monique Broekmeulen,
email: secretaris@fietscross.org
Adres:
Schippersstraat 12
5331 VK Kerkdriel
gsm: 06-42 54 13 15

Voorbereidingen

Er is elk kalenderjaar in het begin van het jaar een vergadering voor organiserende verenigingen. Elke vereniging die dat jaar een nationale wedstrijd mag organiseren, wordt geacht aanwezig te zijn.

De organisatie van wedstrijden wordt daar doorgesproken, clubs kunnen elkaar tips geven over zaken die met de organisatie te maken hebben, kortom: de puntjes worden nog eens op de i gezet.